26 jan

2017

Woningontruiming: Een oud vak in een nieuwe jas

Wanneer een dierbare komt te overlijden, zorgen familieleden vaak zelf voor het opruimen van diens spullen. Toch is dit voor veel nabestaanden een zware opgave. De hulp inschakelen van een bedrijf is steeds vaker een snel gemaakte keuze. Vroeger werd er een opkoper uitgenodigd om een bod te komen doen op een inboedel. Alles wat heel en functioneel was, kon goed verkocht worden en de beste boedelman kon er ook aan verdienen. We leven momenteel in een tijd waarin er een overvloed is aan spullen, en schaarste aan ruimte. Totaal anders dan een halve eeuw geleden.

Kringloopwinkels

De laatste decennia zijn er steeds grotere aantallen en meer goedkopere spullen geproduceerd. Kringloopwinkels deden hun intrede vanuit Gemeenten om goede afgedankte huisraad uit de afvalstroom te houden. Het aanbod in kringloopwinkels is inmiddels overweldigend geworden, wat zijn uitwerking heeft op de kieskeurigheid waarmee inboedels worden ingenomen.

Na overlijden en verhuizing

Woningontruiming is sinds een aantal jaren een verademing voor nabestaanden en ouderen die naar een kleinere woning verhuizen. Een ontruimingsbedrijf kan ingeschakeld worden na overlijden, maar ook bij verhuizing van groot naar klein. Of wanneer u gewoon een deel van uw huisraad wilt laten afvoeren.

Ontzorgen

Jona Fontein, actief in woningontruiming sinds 2009, ontwikkelde eind 2013 zijn concept van ontzorgen: Fontein Ontruimt, Verhuist, Ontzorgt.
“Voorheen heette mijn bedrijf ‘Fontein Woningontruiming’. Woningontruiming is een woord dat mensen snel associëren met een huisuitzetting, waarbij in een razend tempo een boedel geruimd wordt.
Toch heeft onze dienstverlening niets te maken met huurachterstanden. Wij werken uitsluitend voor mensen die praktische hulp nodig hebben bij het ontruimen na een overlijden of bij verhuizing naar een kleinere woning. Om de naam wat meer aan te laten spreken veranderde ik ‘Woningontruiming’ in ’Ontruimt, Verhuist, Ontzorgt.’. Onze bedrijfsnaam dekt nu exact waar we voor staan: ontruimen, verhuizen en vooral het ontzorgen van onze klanten.”

Totaaloplossing

Goede spullen worden hergebruikt, textiel gaat naar het Leger des Heils en alles wat niet bruikbaar is wordt op een nette manier afgevoerd. Naast de inboedel afvoeren wordt ook het verwijderen van vloerbedekking, gordijnrails, lampen en het dichten van gaten verzorgd. Met name huurwoningen worden in de meeste gevallen ook nog schoongemaakt voordat de sleutel wordt ingeleverd. De familie heeft feitelijk geen omkijken meer naar de woning: ze zijn echt ontzorgd.

Seniorenverhuizing

Fontein verzorgt niet alleen ontruiming en schone oplevering van een woning. Ook seniorenverhuizingen van A tot Z. Het leveren van verhuisdozen, inpakken, (de)monteren van meubels en hulp bij het inrichten van het nieuwe huis. Zo heeft u met een gerenommeerde ontruimer als Fontein het gemak van een aanspreekpunt voor het gehele traject.

Het is dus vandaag de dag geen uitzondering meer om hulp in te schakelen bij woningontruiming. Net zoals dat bij een verhuizing vanzelfsprekend is kan er veel uit handen genomen worden. Neem contact op met ons voor vrijblijvende informatie.

banner

Uw naam (*)

Uw email (*)

Telefoonnummer (*)

Uw bericht

captcha