14 jul

2014

Woning leegruimen na overlijden

Het overlijden van een familielid of dierbare. Naast het emotionele leed komen er ook veel zorgen op de schouders van nabestaanden terecht. Naast het regelen van administratieve zaken omtrent het erfrecht en de uitvaart, zijn er ook praktische handelingen te verrichten.

Bijvoorbeeld de woning van de overledene leegruimen, met als doel de huuropzegging of verkoop van het huis. Het is voor nabestaanden vaak een emotionele opgave dit zelf te doen. Nadat alle persoonlijke spullen zijn uitgezocht moet er vaak ook nog fysiek zwaar werk gedaan worden. Er moeten nog dingen verkocht worden van waarde, wellicht kunnen er dingen gedoneerd worden aan goede doelen. Daarna moeten de restanten van de inboedel worden verwijderd, soms moet er vloerbedekking worden weggehaald en is er een eindschoonmaak nodig.

Fontein biedt in deze gevallen een totaaloplossing. Wij hebben aandacht voor iedere afzonderlijke situatie, want er is er geen enkele hetzelfde. Wij zorgen dat een woning op een respectvolle en vlotte wijze gereed wordt gemaakt voor oplevering aan de woningbouwvereniging of makelaar. Met ons uitgebreide netwerk van instellingen voor hergebruik weten wij voor vrijwel alles een goede bestemming te vinden. Waardevolle zaken kunnen worden ingekocht of geveild, of naar een andere locatie worden verhuisd. De wensen van nabestaanden staan daarbij centraal.
Ook voor discrete opdrachten kunnen nabestaanden bij Fontein terecht. Bij ernstige verwaarlozing of vervuiling heeft Fontein uitkomsten. De woning kan grondig worden gereinigd of (deels) worden hersteld. Wij delen graag onze jarenlange ervaring met woningontruiming na overlijden, in het aanreiken van praktische hulp of tips voor nabestaanden in deze situatie.

banner

Uw naam (*)

Uw email (*)

Telefoonnummer (*)

Uw bericht

captcha