12 jan

2016

Woning ouders respectvol laten leegruimen

Boskoop – Toen de uiteindelijke kopers van ons ouderlijk huis wilden dat wij de kamerbreed vastgeplakte vloerbedekking zouden verwijderen, aarzelden we geen moment: we belden Fontein Ontruimingen in het vaste vertrouwen dat de klus moeiteloos en geheel naar wens geklaard werd. Jona Fontein hadden we enkele maanden eerder leren kennen toen we op zoek gingen naar iemand die het huis kon uitruimen en dat was zo goed bevallen, dat we hem deze extra opdracht gunden.

Een groot voordeel van de crisis op de woningmarkt was dat mijn zus en ik na het overlijden van onze moeder, rustig de tijd konden nemen om ons ouderlijk huis leeg te halen. We lieten alles zorgvuldig door onze handen gaan, haalden herinneringen op en bedachten wat we wilden houden, waar we een goed thuis voor zochten en wat we verkochten. Na verloop van tijd kwamen wij uit op dat ene moment dat vooral het grote meubilair over was. Het bankstel, de bedden, de boekenkasten. Ik ging zoeken op internet hoe je dat nu opruimt, want natuurlijk hadden we dat nog nooit eerder gedaan: je ouderlijk huis leegruimen doe je maar eenmaal in je leven.

Ik kwam internetsites tegen waar je aan de schreeuwende koppen de louche opkoper kon herkennen. Ik zag sites van lieve dames die wel wilden bemiddelen tussen ons en de mensen die het werk doen. Dat zocht ik niet. Ik wilde niet iemand die linnenkast zou gaan afkraken, de kast die mijn moeder bij haar huwelijk kocht en waar zij in 1956 de foto van haar bruidsboeket aan de binnenkant van de deur prikte. Maar mijn meer zakelijke kant vond het ook niet nodig om een tussenpersoon te gaan betalen voor werk dat ik prima zelf zou kunnen doen.

Al snel merkte ik dat ik terug bleef gaan naar de pagina van Fontein Ontruimingen in Leidschendam. Daar trof ik de tekst, de toon en foto’s die mij een beter gevoel gaven. Op mijn e-mail waarin ik vroeg om meer informatie en een prijsopgave, kwam een prettige reactie van eigenaar Jona Fontein. Al snel kwamen we tot een overeenkomst en een afspraak.

Op de grote dag wilden mijn zus en ik er allebei bij aanwezig zijn. Het is toch wel heel emotioneel wanneer de laatste resten van je ouderlijk huis, van je eigen jeugd, worden afgebroken en in een vrachtwagen verdwijnen. Jona en zijn mannen voldeden volledig aan onze verwachtingen. Aardige, fatsoenlijke mannen die prettig omgingen met de taak waar ze voor stonden. Niet overdreven serieus of zwaarbeladen, maar ook zonder het maken van misplaatste opmerkingen over het meubilair waar voor ons herinneringen aan verbonden waren. Ze giechelden niet met ons mee toen de salontafel die wij allebei zo verschrikkelijk lelijk vonden in de vrachtwagen verdween en pinkten ook niet ons traantje weg bij het afscheid van de eetkamerstoelen die nog van oma waren geweest. Respectvol, prettig, vriendelijk en met verstand van zaken ruimden zij de laatste resten van ons ouderlijk huis op. Het huis was klaar voor de verkoop die toen ook spoedig volgde.

Fontein Ontruimingen: de juiste toon op het juiste moment

Niets mooier als wanneer een tevreden klant ook tekstschrijver is én haar beleving op papier wil zetten! Met dank aan Tina Reinders voor het schrijven van dit artikel.

banner

Uw naam (*)

Uw email (*)

Telefoonnummer (*)

Uw bericht

captcha