22 jan

2020

Een emotionele woningontruiming

Waarom een woningontruiming?

Bij Fontein Ontruimingen krijgen we regelmatig te maken met zeer emotionele woningontruimingen. De redenen hiervoor zijn bijvoorbeeld een overlijden, echtscheiding, faillissement of het verhuizen naar een seniorenwoning. Moet u om een van deze redenen, of om een andere reden, een woning ontruimen? Wij vertellen u graag wat onze professionals in deze zware tijd voor u kunnen betekenen.

Maken van een inventaris

Wanneer wij aan de slag gaan met een woningontruiming doen wij niets met de spullen zonder dat u daar eerst toestemming voor heeft gegeven. Het proces begint namelijk altijd met het maken van een inventaris. Welke spullen moeten waar naartoe? En welke spullen kunnen weggedaan worden? Moet de woning bijvoorbeeld ontruimd worden door een overlijden? Dan krijgt u de tijd om rustig uit te zoeken wie welke spullen krijgt. Het kan ook gebeuren dat u daar nog niet aan toe bent. In dat geval kunt u door ons de spullen tijdelijk op laten slaan. In het geval van bijvoorbeeld een echtscheiding zullen wij de juiste spullen naar de juiste bestemming vervoeren.

Wat gebeurt er met de inboedel?

We zien vaak dat er bij een emotionele woningontruiming niet helemaal duidelijk is wat er met de inboedel moet gebeuren. Bent u bijvoorbeeld gehecht geraakt aan een mooi meubelstuk in de woonkamer van uw ouders, maar heeft u er zelf geen plaats voor in uw huis? Dan kan het erg lastig zijn om te beslissen wat er met het meubilair moet gebeuren. Wij kunnen u in dat geval helpen. We werken namelijk nauw samen met verschillende goede doelen en kringloopwinkels. Het meubilair krijgt op die manier een mooi nieuw thuis bij iemand die het echt goed kan gebruiken. Er hoeft dus niets zomaar weggegooid te worden. Het is tevens mogelijk om door ons de inboedel te laten opkopen, of wij kunnen u assisteren met het veilen van bepaalde (antieke) stukken.

Andere werkzaamheden

Vaak wordt er gevraagd om een pand bezemschoon achter te laten. Echter kan het bij een emotionele woningontruiming zo zijn dat u daar zelf niet aan toe bent. Wij nemen deze klus dan ook voor u over. Ook kleine reparaties in het pand kunnen wij voor u uitvoeren. U heeft zelf helemaal geen omkijken meer naar de werkzaamheden die in het pand uitgevoerd moeten worden.

Reken op onze steun

Kortom, bij een emotionele woningontruiming kunt u zeker rekenen op onze steun. Wij nemen de klus volledig van u over. Wilt u zelf wel meer betrokken zijn, bijvoorbeeld omdat het u helpt om afscheid te nemen? Ook dat is geen probleem. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij gaan geheel volgens uw wensen aan de slag met de emotionele woningontruiming.

banner

Uw naam (*)

Uw email (*)

Telefoonnummer (*)

Uw bericht

captcha