04 jul

2014

Tips: Woning verkoopklaar maken

De huizenmarkt trekt aan! Een veel gehoorde kreet sinds dit voorjaar. En dat is een goed teken voor alle woningbezitters! Feit blijft wel dat een woning aantrekkelijk moet zijn voor potentiële kopers. Het aanbod is groot, het blijft dus voorlopig nog wel even een kopersmarkt.

Wanneer een woning na verhuizing of overlijden leeg is komen te staan, doet u er goed aan deze alvast leeg te ruimen. Veel potentiële kopers hebben namelijk moeite om door andermans huisraad ‘heen te kijken’.

Wordt het nog bewoond? Ruim alvast een gedeelte op, bijvoorbeeld de schuur, kelder of zolder. Dit zorgt voor een frisse indruk en ruimtes worden optisch vergroot. Vooral als het een gedateerde woning is geeft een lege ruimte helder beeld voor verbouwingen en mogelijkheden die het huis biedt.

Het is aan te raden hier en daar wat eenvoudige meubels te laten staan ter ruimte referentie, of wanddecoratie te laten hangen. Kopers scannen vaak woningen via de foto’s, deze referentiehulpmiddelen helpen de koper een indruk te krijgen van de verhoudingen in ruimte.

Opknapper? Gedateerde woningen staan doorgaans langer te koop. Hypotheekregels zijn aangescherpt en er is niet altijd financiële ruimte voor een verbouwing. Een verwaarloosde indruk is een gemiste kans. Met een grote schoonmaak, opknappen van schilderwerk of het opfrissen van de tuin kan een groot verschil maken. Dit vergt wat inspanning en brengt kosten met zich mee, maar dit geeft de kopers minder redenen om de prijs te drukken!

Te druk, geen tijd? U kunt altijd een beroep doen op Fontein, gespecialiseerd in verkoopklaar maken van woningen:
https://www.fontein-ontruimingen.nl/ontruimen/koopwoning-ontruimen/

Woning te koop

banner

Uw naam (*)

Uw email (*)

Telefoonnummer (*)

Uw bericht

captcha