28 dec

2019

Inboedel doneren aan een goed doel

Waarom doneren

Er zijn een heleboel redenen waarom u Fontein Ontruimingen in zou moeten schakelen. De meest voorkomende gevallen zijn echter een verhuizing naar een seniorenhuis of een overlijden. Beide gevallen kunnen heel emotionele gebeurtenissen zijn, waarbij er afscheid genomen moet worden van spullen met grote emotionele waarde. Wanneer de spullen niet allemaal bij familie terecht kunnen, moet er beslist worden voor een andere bestemming. Er zijn dan drie opties: de inboedel door Fontein Ontruimingen op laten kopen, de spullen weggooien of de inboedel doneren aan een goed doel. Vaak wordt er voor deze laatste optie gekozen. Wat is er immers mooier dan de spullen een tweede leven te geven bij mensen die het echt kunnen gebruiken?

Inboedel naar een goed doel

Wanneer u ervoor kiest om de inboedel te doneren aan een goed doel, kunt u terecht bij Fontein Ontruimingen. Wij werken samen met veel verschillende goede doelen in de omgeving die de donatie van uw inboedel echt goed kunnen gebruiken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een donatie aan een kringloopwinkel? Hier worden de spullen eventueel opgeknapt wanneer dat nodig is en vervolgens voor een scherpe prijs verkocht. Dit is ideaal voor mensen die van een kleiner inkomen moeten leven. Echter zijn het niet alleen kringloopwinkels waaraan wij de inboedel kunnen schenken. Er zijn ook andere goede doelen die spullen accepteren. Wij zullen altijd samen met u overleggen waar de spullen naartoe gaan.

Het doneren van kleding

Denkt u aan het ontruimen van een woning, dan denkt u waarschijnlijk meteen aan het meubilair. Echter zorgen wij van Fontein Ontruimingen er ook voor dat de kleding een goede bestemming zal krijgen. Deze doneren wij tevens aan goede doelen. Denk bijvoorbeeld aan het Leger Des Heils of de kledingbank. Net als bij het meubilair zullen wij natuurlijk altijd eerst met u overleggen over de bestemming van de kleding.

De inboedel opkopen

Zitten er spullen in de inboedel van grote waarde en wilt u ze niet zomaar doneren? Dan heeft u ook nog altijd de mogelijkheid om ze door ons te laten opkopen, of om ze te laten verkopen via een veilinghuis. Wanneer er afstand genomen moet worden van antiek of andere bijzondere stukken, hebben we namelijk de mogelijkheid om contact op te nemen met veilinghuizen en antiquairs met wie wij een goede samenwerking hebben. Zij zullen de stukken taxeren en wij brengen ze desgewenst naar een veiling of opkoper. De opbrengst komt natuurlijk bij u terecht.

Bespreek de mogelijkheden

Wilt u meer weten over de bestemming van de inboedel en het doneren van spullen aan het goede doel via Fontein Ontruimingen? Twijfel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden. Wij zorgen ervoor dat u de spullen een tweede leven geeft bij iemand die ze echt goed kan gebruiken door de inboedel te doneren aan een goed doel.

banner

Uw naam (*)

Uw email (*)

Telefoonnummer (*)

Uw bericht

captcha